Supă cu ficăței de pui
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 3 dovlecei, 300 g ficăței de pui, 1 conservă fasole boabe negre, 2 cepe, 1 morcov, 1/2 țelină, ulei de măsline, sare, piper, pătrunjel, suc de la 1/2 lămâie, iaurt.
Mod de preparare: Morcovul și țelina se curăță de coajă, se spală și se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici. Cepele se curăță de foi, se spală și se toacă mărunt.
Se încinge puțin ulei într-o tigaie, se adaugă legumele tocate, cepele și se călesc timp de câteva minute, până când au devenit moi.
Se pune totul într-o oală cu doi litri de apă, se adaugă sare, piper și se lasă la fiert timp de 10 min.
Dovleceii se spală, se taie în rondele sau în cubulețe și se pun în oală.
Se fierbe totul 15-20 min., apoi se adaugă ficățeii de pui spălați și scurși de apă și fasolea din conservă.
Se mai lasă să fiarbă încă 10 min., se adaugă sucul de la o jumătate de lămâie, se condimentează dacă mai este nevoie, se presară pătrunjel și se oprește focul.
Se servește fierbinte, cu iaurt și cu verdeață tocată.
|