Supă cu lapte de cocos și pui
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 800 ml lapte de cocos, 450 ml supa de pui, 400 g piept de pui, 200 g ciuperci proaspete, 3 tulpini de lemongrass, 1 bucata ghimbir 5 cm, 100 g porumb conserva, 4 linguri zeama de lamaie, 3 linguri sos peste (fish sauce), 2 ardei iuti, piper.
Mod de preparare: Se amesteca supa de pui cu laptele de cocos, se da in clocot, apoi se da focul la mic. Se curata lemongrassul si ghimbirul. Lemongrassul se striveste putin, iar ghimbirul se taie felii. Se pun in supa si se fierb la foc mic 10 min. Se strecoara supa. Se curata si se taie ciupercile felii. Pieptul de pui se taie fasii, porumbul se taie in doua. Se pun in supa strecurata si se mai lasa la fiert 10 min pana sunt gata. Se adauga sosul de peste si se mai fierbe 1 min. Se i-a de pe foc si se pune zeama de lamaie.
Se serveste fierbinte. Optional se pot pune cateva frunze de lamaie verde rupte in doua.
|