Supă cu perișoare din ficat de pui
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 55 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 100 g ficat de pui, 1 morcov, 1 rădăcină pătrunjel, 1 țelină, 2-3 cartofi, 1 ceapă, 2 lingurițe orez, 1 ou, 1 legătură pătrunjel, sare, piper, 1 felie pâine, 1 ceașcă lapte.
Mod de preparare: Cureți morcovul, pătrunjelul, țelina, cartofii și ceapa și le pui la fiert într-o oală cu apă. Cât fierb, pregătești perișoarele. Dai ficatul prin mașina de tocat, apoi îl amesteci cu oul, pâinea înmuiată în lapte și presată bine să se scurgă. Pui și jumătate din verdeața tocată, orezul spălat, sare și piper după gust. După ce au fiert legumele, strecori zeama, o pui din nou la fiert și formezi perișoare din compoziția de ficat cărora le dai drumul în supă și le lași să fiarbă pe foc mic 15-20 de minute. Dai apoi oala deoparte și presari verdeața tocată.
|