Supă cu vin alb
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 4 cepe mici, 1/2 legatura codite de ceapa verde, 250 ml vin alb sec, 250 ml lapte, 150 g frisca batuta, 100 ml smantana subtire, 1 cub concentrat de pui, 1 cub concentrat de vita, 2 linguri zeamil (sau Maizena), sare, piper.
Mod de preparare: Sarati si piperati frisca batuta, presarati peste ea coditele de ceapa verde taiate rondele si bagati-o la frigider.
Diluati cele doua cuburi de concentrat de carne in 500 ml de apa calda.
Curatati ceapa, tocati-o marunt, puneti-o intr-o oala si turnati deasupra vinul alb. Lasati-o sa fiarba, pana ce lichidul scade la jumatate.
Adaugati zeama de carne si putin piper si lasati supa sa fiarba inca 20 de minute.
Diluati zeamilul in lapte, incorporati-l in supa, impreuna cu smantana, si lasati supa sa se ingroase circa 5 minute, amestecand intruna. Serviti-o calda, garnisita cu frisca batuta si cu paine de vatra.
|