Supă de broccoli cu brânză
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 500 g broccoli, 2 cepe, 2 linguri unt, 3/4 l zeama concentrata de zarzavat (Knorr+apa), 200 g cascaval, sare, piper macinat, un praf de nucsoara, 1/2 pahar smantana, 3 linguri untdelemn fin, 2 felii de paine prajita, patrunjel tocat.
Mod de preparare: Se desface broccoli in buchetele, se spala. Se curata ceapa si se toaca marunt.
Se caleste ceapa in untul incins pana ce devine sticloasa. Un sfert din broccoli se pune deoparte, iar restul se caleste impreuna cu ceapa si se stinge cu zeama de zarzavat. Se lasa sa fiarba incet, 20 de minute.
Se rade cascavalul si se pune in supa, impreuna cu broccoli pus deoparte. Se mai lasa sa fiarba la foc mic 8 minute, apoi se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara si se incorporeaza smantana.
Se presara cu crutoane taiate din painea prajita in untdelemnul incins si cu verdeata tocata.
Supa poate fi pasata prin mixer.
|