Supă de cartofi (dietetică)
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 15 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 4 buc. cartofi mari, 2 buc. morcovi, 1 buc. telina, 1 buc. radacina de patrunjel, 1 buc. pastirnac, 1 buc. ceapa mare, sare, verdeata, 1 ceasca de smintina, 1 galbenus, taietei sau cuburi prajite din piine alba.
Mod de preparare: Se pun la fiert intr-o oala de 1,5 l apa clocotita, sare, legumele. Cind sint aproape fierte, se adauga cartofii taiati sferturi. Separat, se amesteca smintina, galbenusul, in vasul in care se serveste supa. Dupa ce au fiert cartofii, se adauga o lingura de smintina, verdeata tocata. In loc de smintina, se pot pune taietei, sau crutoane de piine prajita.
|