Supă de cartofi cu ardei și crutoane
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 400 g cartofi, 2 ardei grasi (circa 250 g), 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 1 lingura de unt sau margarina, 1 litru de apa fiarta cu Vegeta sau Delikat, sare, piper, 200 g smantana proaspata.
Pentru crutoane: 10 felii de bagheta (paine alba lunga si subtire), 1 lingura de seminte de susan, 1 lingurita de ierburi de Provence (se gasesc in pliculete la pravalii), patrunjel tocat.
Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata de pielita si se taie in sferturi. Ardeii se taie in doua, se curata de seminte si de nervuri si se taie in bucatele mici. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt. · Se incinge uleiul si se caleste ceapa si usturoiul. Se adauga jumatate din cartofi si ardeii. Cand cartofii devin sticlosi, se pune apa fiarta cu Delikat si se lasa totul sa fiarba la foc potrivit, vreme de 15 minute. Se trece supa prin sita, se gusta de sare si de piper.
Cartofii ramasi se prajesc in grasime pana devin maronii. Se presara pe ei susanul. Se adauga sare, piper si ierburile provensale.
Se pune in supa smantana (sa fie groasa si dulce), se adauga cartofii prajiti, crutoanele prajite in grasime si patrunjelul tocat.
|