Supă de cartofi și dovleac cu costiță afumată
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Porții: 6
Ingrediente: 500 g cartofi fainosi, 600 g dovleac, 1 ceapa, 1 foaie de dafin, 1 l apa fiarta cu concentrat de pui, 1/4 kg smantana, sare, piper, 100 g costita afumata.
Mod de preparare: Se curata cartofii si dovleacul si se taie in cubulete mici. Se curata ceapa, i se face o incizie si se infige in ea foaia de dafin. Se pun sa fiarba legumele si ceapa in supa de pui, vreme de 20 de minute. Se scoate ceapa afara, se pune in zeama jumatate din cantitatea de smantana. Se dau prin sita supa si legumele fierte. Se gusta de sare si de piper. Deasupra se pune costita prajita intr-o tigaie, in propria ei grasime. (Supa se poate prepara cu o zi inainte).
|