Supă de cartofi și gulii
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 15 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 4 buc. cartofi, 2 buc. gulii, o legatura salata verde, 50 g unt, 1 litru apa (supa de zarzavat), 100 g smintina (100 g brinza rasa sau cuburi de piine alba prajita), sare, marar si patrunjel, o lingura faina.
Mod de preparare: Se curata legumele, se taie ca taiteii, se oparesc guliile curatate. Cartofii si guliile se taie in sferturi si se prajesc toate in grasime (unt). Se adauga o lingura de faina, se rumenesc. Se toarna apa fiarta sau supa de zarzavat, sare si se da in clocot. La urma se adauga verdeata tocata.
Inainte de a servi, se bate supa cu smintina sau se adauga brinza rasa. In locul acestora, se poate servi cu cuburi de piine prajita.
|