Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Supă de ceapă (II)

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porții: 4

Ingrediente: 500 g ceapă, 100 g unt, 1 lingură făină, 1 l zeamă de carne, 1/4 l vin alb sec, sare, piper, nucșoară, 12 felii mici de baghetă (groase de circa 1 cm), 125 g șvaițer sau cașcaval ras, cozi de usturoi verde sau pătrunjel verde.

Mod de preparare: Ceapa se curăță, se spală și se taie în inele subțiri. Se pune să se înmoaie într-o cratiță, împreună cu untul, fără a o lăsa să se rumenească. Se amestecă să nu se prindă sau să se ardă, se adaugă făina, se toarnă zeama de carne și se lasă să fiarbă 20 de minute, la foc mic. Se adaugă apoi vinul, se condimentează cu sare, piper și nucșoară și se mai lasă supa să fiarbă 5 minute. Între timp, se prăjesc ușor feliile de baghetă. Se toarnă supa într-un castron termorezistent, se pun deasupra feliile de pâine, se presară cu șvaițerul sau cașcavalul ras și se introduce în cuptorul încins pentru câteva minute, până se topește ușor cașcavalul.
Se servește fierbinte, presărată cu cozi de usturoi verde sau pătrunjel tocate mărunt.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.