Supă de ciuperci cu usturoi și mărar
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 500 g de ciuperci champignon, 2 felii de pîine, 1 cartof (200 g), 1 ceapă, 3 căței de usturoi, 3 linguri de unt, sare, piper, 500 ml de supă de legume (instant), 2-3 crenguțe de mărar, 250 g smîntînă groasă, piper roșu, zeamă de lămîie.
Mod de preparare: Ciupercile se curăță și se taie felii. Pîinea se taie cubulețe. Cartofii se curăță, se spală și se taie cubulețe. Ceapa și usturoiul se curăță și se taie mărunt. Se încinge 1 lingură de unt într-o tigaie, se adaugă 150 g de ciuperci, se rumenesc ușor, se sărează, piperează și se scot. Se mai adaugă 1 lingură de unt în tigaie și se prăjesc cubulețele de pîine. Se scot și se pun deoparte. Restul de unt se încălzește într-o oală, se adaugă cartofii, restul de ciuperci, ceapa și usturoiul și se lasă să se călească puțin. Se toarnă supa și se fierb legumele 15 minute, apoi se trec prin sită și se fac piure. Mărarul se curăță, se spală și se toacă. Se amestecă supa cu smântâna, se lasă să dea în clocot, se condimentează cu sare, piper, piper roșu și zeamă de lămîie. Se presară cu ciupercile rumenite, crutoanele și cu mărar.
|