Supă de dovleac cu curry
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă
Porții: 6
Ingrediente: 1 ceapa mijlocie (tocata), 1 catel de usturoi (zdrobit), 60 g unt, 750 g - 1 kg dovleac (curatat si taiat bucatele), 1 varf de cutit de zahar, 1 varf de cutit de nucsoara, 1 lingura curry, 1 foaie de dafin, 1 l concentrat de pasare (Knorr + apa), 2 cesti de lapte, 4 linguri smantana (frisca nebatuta), piper macinat, codite de ceapa verde pentru garnisit.
Mod de preparare: Se calesc in unt ceapa si usturoiul pana ce se inmoaie bine, se adauga dovleacul, zaharul, nucsoara, curry-ul si foaia de dafin, se toarna deasupra zeama de pasare si se pun la fiert. Cand clocoteste supa, se micsoreaza flacara si se lasa sa fiarba incet, timp de 30 de minute. Se ia oala de pe foc si se scoate foaia de dafin. Se introduce laptele, amestecandu-se timp de 2-3 minute, fara intrerupere.
Se serveste cu smantana, piper si codite de ceapa taiate marunt.
|