Supă de dovleac cu găluște de brânză
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 500 g miez de dovleac, 1 ceapa, 30 g unt sau margarina, 1 catel de usturoi, 500 ml concentrat de legume (Maggi sau Vegeta + apa), 100 ml smantana subtire, sare, piper, zahar, 1 lingurita suc de lamaie.
Pentru galuste: 125 ml lapte, 65 g gris, 100 g cascaval, 1 ou.
Mod de preparare: Se taie dovleacul cubulete, se toaca ceapa marunt si se zdrobeste usturoiul. Se calesc toate in 20 g de unt sau margarina fierbinte, apoi se toarna deasupra concentratul de legume. Se acopera cu capac si se lasa sa fiarba 15 minute. Intre timp, se prepara galustele: se pun la fiert laptele si restul de unt, se incorporeaza grisul si se lasa 5 minute sa se umfle. Se rade cascavalul si se introduce - impreuna cu oul - in grisul fierbinte. Se iau cu lingurita galuste si se fierb 5 minute in apa sarata clocotita. Se trece supa prin strecuratoare (sau se paseaza in mixer), se adauga smantana si se da intr-un clocot. Se adauga sare, piper, putin zahar si sucul de lamaie. Se pun galustele in supa si se serveste fierbinte.
|