Supă de dovlecei (II)
Rețetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 4 dovlecei mici, tineri, o ceapă verde, 1 morcov, o rădăcină de pătrunjel, 1/2 cană cu lapte, 750 ml apă, 2 linguri ulei, sare, mărar și pătrunjel verde, 1/2 linguriță boia.
Mod de preparare: Se curăță legumele, se spală, se dau pe răzătoare. Se curăță ceapa, se taie mărunt, se curăță de coajă dovleceii și se taie cuburi. Într-o oală pentru supă, se pune ulei, se înfierbantă, se pune morcovul și pătrunjelul (rădăcina). Se călesc amestecînd mereu. Se toarnă apa, se lasă să înceapă să fiarbă. Se pun dovleceii și ceapa tăiată mărunt. Se lasă să fiarbă, cînd sînt gata se adaugă laptele și se lasă să mai dea un clocot. Se încîlzește untul, se adaugă boiaua și 1/2 linguriță de făină. Se amestecă pînă formăm un sos. Se dă deoparte și se adaugă smîntîna. Se toarnă în supă. Lăsăm să dea un clocot. Se dă deoparte și se pune verdeață tocată. Se pune capacul.
Se servește cu pîine prăjită.
|