Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Supă de găină

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 găină sau 1/2 găină grasă, 1 morcov, rădăcină de pătrunjel, o ceapă, 1/2 țelină, câteva boabe piper, sare și verdeață.

Mod de preparare: Se curăță găina, se spală, se taie în patru sau se pune întreagă la opărit la foc puternic ca să dea repede într-un clocot (fără să fiarbă în momentul în care apare prima spumă), se ia oala de pe foc, se scurge, se spală găina și se lasă. Găina se pune iar în oala cu trei litri de apă și se lasă să fiarbă la foc domol. Oala se acoperă cu un capac, lăsându-se descoperită o mică parte ca să poate ieși aburul în timpul fierberii, între timp se ia spuma. Când găina sa fiert pe jumătate, se adaugă legumele și sarea. Când este bine fiartă, se scoate găina din supă și se pune în alt vas cu apă sărată, la fel și legumele din supă, iar vasul cu supă se ia de pe foc și se lasă să se limpezească 5-6 minute, apoi se strecoară în alt vas.
Supa trebuie servită foarte fierbinte, cu garnitură după preferință: găluște de griș, tăiței, orez etc. În momentul servirii supa se presară cu pătrunjel tăiat mărunt.
Carnea fiartă de găină se poate servi ca felul doi cu pilaf de orez și cu cartofi fierți proaspeți și stropiți cu unt proaspăt sau cu grăsime de la supă și hrean ras potrivit de oțet.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.