Supă de gulii cu cârnați și fidea
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 1 gulie mare (circa 400 g), 1 catel de usturoi, 1 legatura codite de ceapa verde, 1 lingura ulei, 1 l zeama concentrata de carne sau legume (Knorr + apa), 2 carnati cruzi (circa 300 g), 70 g fidea, sare, piper, pasta de ardei iute (eventual boia).
Mod de preparare: Se spala gulia, se curata si se taie mai intai felii si pe urma stifturi subtiri. Frunzulitele fragede se toaca marunt. Usturoiul curatat se toaca si el sau se preseaza, iar coditele de ceapa verde se taie rondele. Se incinge uleiul si se prajesc - la foc potrivit - feliile de gulie si usturoiul, pana ce se rumenesc usor. Se sting cu zeama de carne sau zarzavat si se lasa sa dea cateva clocote. Carnatii se curata de pielita si din umplutura se fac galuste de marimea unor nuci, care se baga in supa si se lasa sa mai fiarba 3-5 minute. Pe la jumatatea timpului de fiert (dupa doua minute aproximativ) se adauga si frunzulitele de gulie, tocate marunt. In timp ce supa fierbe, se opareste fideaua cu apa clocotita si se lasa sa se inmoaie. Se taie cu o foarfeca de bucatarie bucati mai mici, se scurg si se introduc in supa fierbinte.
Se condimenteaza supa cu sare, piper, pasta de ardei iute sau boia, se toarna in boluri sau farfurii incalzite, se presara cu rondele de ceapa verde (codite) si se serveste imediat.
|