Supă de gulii cu găluște de făină
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 3 gulii mijlocii, curatate de coaja si de partea lemnoasa, taiate betisoare, putin marar si patrunjel tocat marunt, 4 oua, putina sare, faina cit cuprinde pentru galuste (potrivit de moale, din care se va lua cu furculita si se vor pune in supa fierbind), 3 litri lichid (supa de pui sau apa), 2 linguri de ulei.
Mod de preparare: Intr-o oala de Inox, se infierbinta uleiul. Se adauga guliile taiate felioare si se calesc 1-2 minute apoi se adauga supa (sau apa, sau supa si apa). Se acopera si se lasa sa fiarba.
Intre timp se prepara galustele.
Intr-o cana mai mare se spart ouale, se pune putina sare si faina necesara pentru niste galuste potrivit de tari/moi. Se amesteca bine cu furculita, ca aluatul sa fie omogen.
Cind supa fierbe, se adauga galustele cite una, luate cu furculita din aluat. Se lasa sa fiarba pina galustele plutesc la suprafata.
Se ia de pe foc si se adauga marar si patrunjel tocat marunt. Se potriveste de sare si se serveste.
|