Supă de legume cu costiță afumată
Timp de preparare: 1 h 15 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 3 morcovi, 1 țelină, 2 cepe, 2-3 foi varză, 2-3 roșii, 100-150 g mazare, sare, piper, 2 l apă, 1 lingură untdelemn, 100-150 g costiță afumată, 2-3 căței usturoi, 100 g cașcaval, 40-50 g macaroane.
Mod de preparare: Se curăță zarzavatul, se spală, apoi se taie mărunt și se călește în grăsime. Se adaugă apa fierbinte sau, dacă se poate, zeamă de carne, și se lasă să fiarbă la foc potrivit împreună cu bucata de costiță.
Cînd totul este bine fiert, se scoate costița și se taie pătrățele; macaroanele, care au fost fierte separat, se taie în bucățele și se introduc în supă odată cu mazărea și costița. După cîteva clocote, se adaugă roșiile curățate și tăiate felii sau bulionul.
Cînd supa este fiartă, se potrivește gustul cu usturoi pisat și sare.
Se servește cu cașcaval ras pe deasupra.
|