Supă de legume cu zdrențe
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 2 h 40 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 50 g unt, 1/2 kg cartofi, 1/2 kg mazare, 1 ceapa, 1 lingura faina, 1 ou, 1 ceasca cu lapte, verdeata, sare.
Mod de preparare: Se pun intr-o oala cu untul, cartofii curatiti si taiati patratele si ceapa taiata marunt. Se lasa citeva minute la foc bun. Se toarna apoi 1 œ l apa; se adauga mazarea si sarea, se acopera si se lasa sa fiarba 1,5-2 ore la foc domol. Se bate bine intr-o craticioara faina si oul cu lapte sau cu apa. Cind supa este fiarta, se toarna cu lingurita zdrente din acest amestec si se lasa sa fiarba in clocot 5-6 minute. La urma, se presara verdeata tocata.
|