Supă de linte cu roșii
Rețetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 ceapa mare, 200 g linte (se gaseste peste tot in comert), 60 ml untdelemn, 1 catel de usturoi pisat, 50 g pulpa de rosii (din conserva), 2 ardei iuti uscati, 1 foaie de dafin, 1 l apa, sare, piper macinat.
Mod de preparare: Se toaca ceapa marunt. Se spala lintea in apa rece si se pune sa se scurga intr-o sita.
Se incinge untdelemnul. Se calesc ceapa si usturoiul zece minute, la foc foarte mic.
Pulpa de rosii tocata (sau pasta de tomate) se amesteca cu sarea, ardeii, foaia de dafin, lintea, se pun peste ceapa si usturoiul din oala, apoi se toarna si apa. Se pune la foc, pe flacara mica, vreme de 30 de minute, pana ce lintea se inmoaie.
Se scot din supa ardeii si foaia de dafin. Se gusta de sare si de piper.
Se serveste cu paine proaspata si ardei iuti, verzi sau murati.
|