Supă de linte și pui
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 20 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 cubuleț de unt (25 g), 1 morcov mare, 1 ceapă medie, 1/2 de țelină, 100 g ciuperci, 2 linguri de vin alb sec, 1 l supă de pui, 100 g linte (1/2 pahar de 250 g), 200 g pui, 1 frunză de dafin, 1 linguriță de cimbru.
Mod de preparare: Se taie cubulețe ceapa, morcovul, țelina, ciupercile. Într-o oala de 3 l se topește untul la foc mediu și se adaugă legumele tăiate și puțină apa, cam 50 ml. Se călesc 5 minute până încep să se înmoaie, amestecând din când în când. Se adaugă supa, vinul, dafinul și cimbrul. Se dă focul la mic, se acoperă oala și se lasă sa fiarbă cam 30 de minute până se înmoaie legumele.
Într-o tigaie de teflon se frige puiul dat cu puțină sare. Se taie în bucățele de 23 cm.
Se pune și lintea în oala de supă și se lasă încă 40 de minute să fiarbă, tot cu capac. Se verifică din când în când sa nu scadă prea mult și se completează cu apa dacă este nevoie. Nu puneți sare decât spre sfârșit după ce o gustați, pentru că în general, supa e deja sarată.
Se verifică dacă lintea e fiartă. Se adaugă și puiul tăiat și se mai lasă să dea într-un clocot.
|