Supă de măruntaie de miel
Timp de preparare: 2 h 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: Măruntaiele de la un miel, 50 g unt, 2 cepe, 1 1/2 l zeamă de carne sau oase, 2 ouă, 250 g făină, sare, piper, 1 legătură pătrunjel verde.
Mod de preparare: Măruntaiele de la miel se fierb, se răcesc și se taie foarte mărunt. Se amestecă cu sare, piper, pătrunjel tocat și cepele tăiate și înăbușite în unt. Se face un aluat din făină, un ou întreg și un gălbenuș. Se întinde aluatul, se taie pătrate cu latura de 5-6 cm. Se umplu pătratele cu o linguriță din compoziția de mai sus. Se lipesc marginile cu albuș de ou și se pun în zeama de carne cînd aceasta clocotește. Cînd sînt fierte, se scot în castron și se toarnă zeama deasupra.
Se presară cu pătrunjel verde tăiat mărunt.
|