Supă de mazăre boabe cu găluște
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 pachet de 1/2 kg mazare boabe congelata, 2-3 litri supa de pui sau apa, 4 oua, faina cit cuprinde pentru galuste potrivit de moi/tari, sare, piper, marar tocat marunt.
Mod de preparare: Intr-o oala de inox se pune supa (apa) la fiert. Cind fierbe lichidul, se adauga mazarea congelata (nu trebuie dezghetata) si se lasa sa fiarba din nou.
Intre timp se pragatesc galustele din faina, oua si putina sare (nu adaugati apa, pentru ca apa intareste aluatul). Se amesteca bine, si cind supa (apa) a dat in clocot, cu furculita se taie cite una, din aluatul preparat si se pune in supa fierbind. Se lasa sa fiarba la foc potrivit pina ce galustele plutesc la suprafata supei (atunci sunt fierte). Se potriveste de sare, si se adauga mararul tocat marunt.
|