Supă de pasăre cu găluște (I)
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: Un pui sau o gaina, 2 morcovi, 2 cepe maricele, o telina, delikat, patrunjel verde, 2 oua, gris.
Mod de preparare: Se spala gaina sau puiul, se pune la fiert, se cuarat de spuma, dupa aceea se adauga morcovul taiat in patru, cepele, telina curatata si taiata cuburi si, daca se doreste, optional, se poate adauga si un cartof taiat cuburi.
Cit fierb legumele cu puiul, se fac galustele. Se bat 2 oua cu un pic de sare si dupa aceea se adauga incet grisul in ploaie si, dupa ce s-a format un aluat mai gros, se adauga un pic de ulei de masline sau chiar untura pentru a fragezi galustele. Cand au fiert pe jumatate zarzavaturile, se ia cu varful linguritei din compozitia pe care am facut-o si se pun in oala galustele. Dupa ce au fiert bine, se stinge focul si se adauga patrunjelul tocat marunt.
Se poate servi si cu un pic de piper si zeama de lamaie.
|