Supă de pasăre cu legume (I)
Timp de preparare: 3 h 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 6
Ingrediente: 1 kg carne de pasăre, 3 l apa, 2 morcovi, 1 pătrunjel, 1 țelină, 1 ardei gras, 1 ceapă, 5 boabe ienibahar (facultativ), 1 foaie de dafin (facultativ), sare.
Mod de preparare: Se pune la foc carnea spalata, impreuna cu apa rece si se lasa oala descoperita pina ce se ridica spuma. Se spumeaza mereu cu lingura speciala de spuma, pina cind s-a ridicat toata spuma. Se adauga zarzavatul, ienibaharul, foaia de dafin si putina sare. Se acopera oala, lasind o foarte mica deschizatura si se lasa sa fiarba la foc mic 3 ore. Cind este gata, se strecoara prin strecuratoarea de supa, intr-o oala curata. Tot timpul supa trebuie sa fiarba in clocote mici, astfel obtinindu-se o supa limpede si gustoasa.
Se serveste cu diverse garnituri dupa gust: taitei, galuste de gris, zdrente, orez, etc.
|