Supă de raci
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 400 g raci (aproximativ 8 10 raci), 1 ceapa, un ardei mic iute rosu, sare, piper, 1,2 l apa, 1 lingura ulei.
Mod de preparare: Daca sunt proaspeti racii trebuie sa fie neaparat vii. Se spala in mai multe ape, apoi se introduc in apa clocotita. Daca sunt congelati, racii se lasa sa se decongeleze in frigider, se spala sub jet de apa, apoi se introduc in apa clocotita. Se fierb 15-20 de minute. Tocam marunt ardeiul iute sau il sfaramam marunt, daca este uscat. Incalzim uleiul, apoi adaugam ardeiul. Lasam cateva secunde, apoi stingem cu supa. Se lasa sa fiarba timp de 5 minute. Cu ajutorul unei spumiere scoatem racii din supa. Acestia se servesc separat sau se vor retine pentru preagtirea altor retete. Adaugam in supa sare si piper dupa gust. Sosul de ardei iute se serveste separat langa supa.
|