Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Supă de roșii cu carne

Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 300 g carne de pui cu mult os, de vacă sau vițel, morcov, pătrunjel, ceapă (circa 250 g), 1/2 l suc de roșii, 40 g orez, țelină, sare.

Mod de preparare: Supa de roșii se prepară în mai multe feluri. Carnea tăiată în bucăți se pune în 2 l apă rece cu o linguriță rasă de sare și se lasă să fiarbă la foc mic circa o oră, dacă este carne de vițel sau de vacă, și apoi se adaugă zarzavatul tăiat în sferturi și ceapa. Dacă este carne de pui, zarzavatul se adaugă imediat, după ce a dat apa în clocot. Cînd toate sînt fierte, se scoate tot zarzavatul sau numai o parte, se pune sucul de roșii și orezul și se amestecă bine ca să nu se lipească de fundul oalei. Se fierbe încă 30 minute ca să se înmoaie și orezul. Dacă supa este prea deasă, se mai completează lichidul cu apă sau suc de roșii, ca să rezulte circa 2 l de supă, se sărează după gust sau se pune o linguriță de "Vegeta". Pentru aromă, se pun frunze de pătrunjel și o mică frunză de țelină, tocate. Dacă nu a fost carnea grasă, se pun cîteva bucățele de unt sau o lingură cu untdelemn, după ce supa s-a luat de pe foc. Se servește ca atare sau se drege cu 2 gălbenușuri bătute bine cu 2 linguri de apă rece sau cu un gălbenuș și 100 ml smîntînă sau iaurt.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.