Supă de roșii cu cartofi
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 800 g cartofi, 400 g morcovi, 400 g telina (tulpini), 4 linguri ulei de masline, sare, piper, 1 1/4 l zeama concentrata de legume (Knorr+apa), 1/2 l suc de rosii, 4 felii paine (toast), 40 g unt, 1 catel de usturoi, sos iute (Tabasco).
Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata si se taie cubulete. Morcovii si telina, spalate si curatate, se taie marunt.
Se calesc toate legumele in uleiul incins, se sareaza, se pipereaza, se sting cu zeama de zarzavat si suc de rosii si se lasa sa fiarba incet circa 15 minute.
Painea taiata cubulete se prajeste in untul incins si cand s-a rumenit, se adauga usturoiul presat.
Se condimenteaza supa cu sare, piper si sos iute (Tabasco) si se serveste cu painea prajita.
In zilele calduroase, supa se poate manca si rece.
|