Supă de roșii cu fasole uscată
Rețetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1,5 kg roșii coapte bine, o ceapă, morcovi, rădăcină de pătrunjel, țelină rădăcină și frunze, 2 ardei grași, 1-2 dovlecei, 2 linguri vegta sau delikat ulei, sare.
Mod de preparare: Roșiile se fierb bine și se strecoară. Fasolea se pune la fiert, schimbîndu-se apa de 4 ori, apoi se pune ceapa tăiată mărunt, se pun zarzavaturile de asemenea tăiate marunt. După ce au fiert zarzavaturile, se pun dovleceii tăiați și ardeii grași. Se pune puțină sare, două linguri vegeta sau delikat și puțin ulei. După ce au fiert toate legumele, se toarnă roșiile fierte și strecurate, se așteaptă pînă dă în clocot și la sfîrșit se pun frunze de țelină.
Este o supă excelentă, fiind bună și caldă, și mai ales rece. Se poate mînca cu ceapă.
|