Supă de roșii și ardei cu crutoane
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 500 g rosii bine coapte, 2 ardei rosii (capia), 6 cepe arpagic, 1 lamaie, 2 catei de usturoi, 2 fire de busuioc, 1 fir de cimbru, 1 foaie de dafin, un ardei iute mic, 1 cub de concentrat de supa de pasare, 5 linguri de untdelemn, 1 bucata de zahar cubic, sare, piper, 1/2 bagheta.
Mod de preparare: Taiati bagheta felii, apoi in cubulete si rumeniti-le in putin untdelemn. Scoateti-le din tigaie si puneti-le deoparte.
Spalati ardeii, scoateti-le pedunculul si semintele. Taiati-i in ineluse. Curatati si spalati arpagicul. Curatati usturoiul si zdrobiti-l intr-un mojar.
Puneti legumele indicate intr-o oala, varsati deasupra o cana de apa si 2 linguri de untdelemn. Puneti totul la fiert 10 minute, pe foc mic.
Intre timp, spalati rosiile, scoateti-le capacul (codita) si taiati-le in sferturi. Puneti-le in oala, impreuna cu busuiocul, cimbrul, foaia de dafin, cubul de supa zdrobit si bucatica de zahar. Turnati deasupra o jumatate de litru de apa. Gustati de sare (concentratul de supa este deja sarat) si de piper. Lasati sa fiarba 10 minute.
Scoateti din oala foaia de dafin si cimbrul. Treceti supa prin sita sau mixer. Puneti-o iarasi in oala si incalziti-o. Puneti restul de untdelemn si sucul de lamaie.
Serviti supa fierbinte, insotita de crutoane si de cateva feliute de ardei iute (in functie de gust).
|