Supă de salată scarolă
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: medie
Ingrediente: 800 g salată scarolă, 1 kg oase, 100 ml untdelemn, 40 g făină, o ceapă, 200 ml lapte, 200 g pâine, 2 ouă, sare.
Mod de preparare: Salata se curăță, se spală și se opărește în apă cu sare. Oasele, curățate, spălate și sparte în lung cu satârul, se fierb în 2 l de apă rece, timp de trei ore. Se călește ceapa, tăiată solzișori, împreună cu făina, în 75 ml untdelemn și se stinge cu zeama de oase, după care se adaugă salata opărită. Se fierbe totul timp de 30 de minute și se trece prin sită. Se mai lasă să dea în câteva clocote, se drege cu ouăle bătute cu lapte și se sărează după gust. La sfârșit se stropește cu untdelemnul rămas și se servește cu crutoane de pâine prăjită.
|