Supă de salată verde cu slăninuță și usturoi
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă
Porții: 6
Ingrediente: 6 salate, 1 ceapă, 7-8 căței de usturoi, 1 lingură ulei, 50 g slăninuță, 2 ouă, sare, 3 l apă.
Mod de preparare: Într-o oală, se pune la fiert ceapa și 3-4 căței de usturoi, tocați mărunt. Când sunt aproape fierte, se adaugă salata spălată bine și tăiată bucăți.
Separat, se călește slăninuța tăiată feliuțe subțiri și restul de usturoi tocat. După ce s-au rumenit, se răstoarnă peste supă.
În tigaia în care s-a prăjit slănina, se face o omletă, care se taie în cuburi și se adaugă la supă, înainte de a fi servită.
După gust, poate fi servită cu puțină zeamă de lămâie sau oțet.
|