Supă de scoici cu tarhon
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 750 g scoici în cochilie, o jumătate de țelină, un morcov, o rădăcină de pătrunjel, un fir de praz, o ceapă, 150 g unt, 100 ml vin alb sec, doi litri apă, sare, piper, tarhon, mărar, o lămâie, un vârf de cuțit de pudră de nucșoară.
Mod de preparare: Țelina, morcovul și rădăcina de pătrunjel se curăță de coajă, se spală și se taie cubulețe. Prazul și ceapa se curăță și se toacă mărunt.
Se topește untul într-o oală și se adaugă legumele tocate. Se călesc, se adaugă prazul și ceapa și se mai lasă trei minute. Se toarnă un litru de apă și se fierbe.
Scoicile se spală foarte bine cu apă rece. Se pun peste compoziția din oală, se acoperă cu un capac și se lasă până când s-au deschis toate scoicile. Se scot din oală cu o spumieră și se pun într-un castron.
Supa rămasă se strecoară și se pune în altă oală. Mărarul și tarhonul se spală, se toacă și se pun într-o cratiță.
Se adaugă vinul, restul de apă și se fierbe 20 de minute. Se amestecă supa în care au fiert scoicile cu supa de verdețuri strecurată, se adaugă scoicile, se condimentează cu sare și piper, se adaugă nucșoara și se amestecă.
Se servește fierbinte, cu felii de lămăie și vedeață tocată.
|