Supă de spanac cu ciuperci
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 25 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 kg spanac, 150 ml lapte dulce, 500 g ciuperci, 2 cepe, 1 radacina de patrunjel, 1 cartof, sare, piper, unt, ulei de floarea-soarelui, marar.
Mod de preparare: Ciupercile se curata de pielita, se spala si se taie in felii. Se incinge ulei intr-o cratita, se calesc ciupercile, apoi se scot cu o paleta si se asaza pe o farfurie.
Radacina de patrunjel, ceapa si cartoful se curata de coaja, se taie marunt si se pun la fiert in apa in care s-a adaugat putina sare. Spanacul se spala si se fierbe in apa fierbinte, in care s-a adaugat un varf de cutit cu sare si o lingura cu ulei. Se scoate din apa si se pune intr-un castron.
Se mixeaza impreuna cu ceapa, cartoful si radacina de patrunjel, se adauga treptat laptele si untul topit.
Se condimenteaza cu sare si piper, se mai adauga din apa in care a fiert ca sa nu fie prea groasa supa, apoi se toarna in castroane si se asaza deasupra ciupercile calite.
Se poate adauga si marar tocat.
|