Supă de sparanghel cu smântână
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 kg sparanghel, 2 linguri de faina, 100 ml de smantana, 3 galbenusuri fierte, 100 g unt, 1 legatura patrunjel, sare, piper.
Mod de preparare: Se spala firele de sparanghel si se taie varfurile, iar partea lemnoasa se pune la fiert cu 1 litru de apa si sare.
Se rumeneste faina in putin unt, se stinge cu putina zeama din care fierbe sparamghelul.
Se pune faina peste sparanghel si se lasa sa fiarba bine, apoi se trece totul prin sita.
Intr-un castron se freaca restul de unt cu galbenusurile si cu smantana.
Zeama obtinuta dupa trecerea prin sita, se toarna peste pasta din oua si smantana si se adauga varfurile de sparanghel fierte separat.
Se adauga la sfarsit patrunjelul tocat, sarea si piperul.
|