Supă de țelină cu ridichi și măr
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 25 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 400 g țelină (rădăcină), 80 g unt, sare, piper, 1 legătură ridichi, 1 măr, 200 g frișcă bătută.
Mod de preparare: Se curăță țelina, se taie cubulețe și se dunstuiește puțin în untul încins (să fie rumen). Se stinge cu 600 ml apă, se fierbe încet - cu capac - circa 10 minute și se pasează, cu zeamă cu tot, se sărează și se piperează.
Ridichile spălate și zvîntate se taie feliuțe, iar mărul, curățat, se dă pe răzătoarea mare sau se taie fîșii.
Se pune piureul de țelină la fiert, amestecînd întruna, și, cînd dă în clocot, se ia de pe foc și se încorporează în el frișca bătută. Se garnisește supa cu feliile de ridichi și de măr și se servește imediat.
|