Supă de vițel cu zdrențe
Timp de preparare: 2 h
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: Oase de vițel, 2 morcovi, 1 pătrunjel, 1 ardei, 2 cartofi, o felie de țelină, o roșie, pătrunjel verde, 2 ouă, o lingură cu făină.
Mod de preparare: Se spală bine oasele, se țin 1/2 oră în apă cu sare și cu oțet. Se scot, se limpezesc, se pun la fiert la foc mic. Se curăță spuma mereu. Cînd supa a devenit limpede, se pune zarzavatul curățat, spălat și despicat în două. După ce zarzavatul este fiert. supa se strecoară prin sită, în altă oală.
Se fac zdrențele. Se bat ouăle amestecate cu făină și obținem un aluat ca pentru clătite, mai grosuț. În supa strecurată, care fierbe, se pun zdrențele. Se folosește o furculiță din care aluatul să cadă în șuvițe (zdrențe). Se lasă să fiarbă. Se adaugă pătrunjelul verde, tocat.
Cine dorește poate adăuga în supă găluște de carne.
|