Supă de zarzavat cu smântână
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 3 l apa, 1 ceapa, 1 morcov, 1 patrunjel, 1 mina fasole verde, 2 cartofi, 3-4 rosii, 1 lingurita faina, 1 lingura unt, 1 lingurita patrunjel si marar tocat, 1/2 pahar smintina, sare.
Mod de preparare: Se pun la fiert morcovul, patrunjelul si ceapa, taiate ca fideaua, fasolea bucatele, cartofii cuburi. Dupa ce dau citeva clocote, se adauga rosiile curatat4e de pielita si seminte, taiate bucati mici si sarea. Se face un rintas de faina cu unt si se adauga la supa, amestecind incet. Se pune mararul si patrunjelul tocate si se lasa sa mai fiarba incet, acoperita, citeva minute.
Se drege in farfurie cu cite o lingura de smintina.
|