Supă din oase cu diferite garnituri
Timp de preparare: 2 h 30 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 1 kg oase de vacă, țelină, 1 ceapă, pătrunjel, piper, sare, 2 1/2 litri apă, 1 morcov, 1 păstîrnac.
Mod de preparare: Se sparg oasele cu ajutorul unui satîr, se spală bine și se pun la fiert cu apa rece și puțină sare. Cînd s-a format spuma, se strînge cu lingura specială, iar după o oră și jumătate se adaugă și zarzavatul curățat și spălat; de asemenea, boabele de piper. După ce totul este bine fiert, se dă oala la o parte, se lasă să se limpezească și se strecoară într-o cratiță care se așează din nou la fiert. Cînd supa începe să clocotească, se adaugă tăițeii. Se lasă să dea un clocot, două, se răstoarnă supa în castron, iar pe deasupra se presară pătrunjel tocat fin. Aceasta supă se poate pregăti și cu găluște de griș, de creier sau de ficat.
|