Supă rece de roșii cu busuioc
Rețetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 ceapa mica, 2 catei mari de usturoi, 4 rosii mari, 2 legaturi de busuioc proaspat, un ardei gras, un ardei iute, 1 1/2 cana suc de rosii (bulion), 1 cana de apa, 1 lingura otet aromat (de vin), sare de mare si piper dupa gust, 2 linguri de ulei de masline.
Mod de preparare: Se toaca fin ceapa, usturoiul, ardeiul gras, ardeiul iute si busuiocul. Se pun intr-un vas si se amesteca cateva secunde cu mixerul. Se pun rosiile taiate marunt si sucul de rosii in vas. Se amesteca pana devine piure. Se adauga restul de ingrediente, in afara de busuioc si se amesteca in continuare. Se adauga uleiul de masline. Se rastoarna compozitia intr-un vas mare si se pune la rece, amestecand din cand in cand. Se toarna supa in boluri si se presara peste fiecare portie, busuioc tocat. Se serveste cu paine prajita.
Pentru cei care consuma produse lactate, pot adauga iaurt.
|