Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Surimi cu sos de mango
Rețetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Porții: 4

Ingrediente: 200 g surimi, 2-3 fructe de mango sau 1/2 cutie compot de mango, 1 lingură sos de soia, 1 linguriță rasă de zeamil (amidon de porumb), 1-2 cuișoare, 1 lingură oțet, cîteva fire de coriandru, 1 lingură ulei de măsline, 1/2 linguriță rasă de ceapă tocată foarte mărunt, 2 linguri zahăr.

Mod de preparare: Dacă frunctele de mango sînt proaspete, le decojim după ce le oparim cateva secunde. Îndepărtam sîmburele, apoi le tăiem în cuburi cu marginile rotunjite. Ceea ce rezultă dupa fasonarea cuburilor de mango se fierbe bine împreună cu 200 ml apă și 2 linguri de zahăr pînă ce siropul scade la jumătate. Introducem cuburile de mango în siropul fierbinte și le lăsăm cîteva minute, fără a le mai fierbe. Dacă fructele sînt mai moi, atunci acestea vor trebui să stea doar cîteva secunde pentru a nu se înmuia. Scoatem cuburile de mango și le dăm la frigider.
Desfacem zeamilul în puțină apă, apoi îl turnăm peste siropul de mango și îl fierbem cîteva secunde. Lăsăm să se răcească puțin, apoi adăugăm pe rînd toate ingredientele.
Dacă folosim o conservă de compot de mango, atunci vom întrebuința siropul din compot exact ca atunci cînd folosim fructe proaspete, fără însă a mai adăuga zahăr.
Batoanele de surimi se trec prin apă clocotită cîteva secunde. Se aranjează pe un platou, apoi se toarnă sosul călduț peste surimi.
Se lasă la rece cîteva minute înainte de a fi servit.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.