Tagliatelle carbonara cu pește afumat
Rețetă tradițională din Italia
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 400 g tagliatelle (tăiței), 200 g somon afumat tăiat cubulețe (sau alt pește afumat, dezosat), 2 gălbenușuri proaspete, 200 ml frișca nebătută (sau smîntînă), 1 lingură ulei de măsline, 1 legătură mărar verde, sare, piper.
Mod de preparare: Tăiați mărarul mai mare (cu foarfeca). Puneți într-un castron gălbenușurile cu frișca sau smîntîna și amestecați-le bine. Încingeți uleiul într-o tigaie și prăjiți în el cubulețele de somon - la foc mic - amestecînd întruna.
Fierbeți tăițeii al dente în apă cu sare, scurgeți-i repede, răsturnați-i în castronul cu sosul de ou și frișcă sau smîntînă și amestecați-i imediat. Adăugați somonul prăjit, amestecați ușor, presărați-i cu mărar și piper și serviți-i imediat.
|