Tăiței cu șuncă (II)
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 150 g tăiței, sare, 6 bulbi de praz, 1 cățel de usturoi, 1 lingură ulei de măsline, 2 linguri oțet, piper măcinat mai mare, 1/2 linguriță cimbru uscat, 200 ml smîntînă, 50 g șuncă sau jambon, 2 linguri capere, 10 g unt.
Mod de preparare: Se fierb tăițeii al dente în apă cu sare.
Se spală bulbii de praz și se taie bucăți. Se curăță usturoiul.
Se încinge uleiul într-o tigaie de teflon și se călește prazul circa 2 minute, amestecînd întruna. Se adaugă usturoiul presat, se sting cu oțet și se lasă puțin să fiarbă. Se sărează, se piperează, se încorporează cimbrul și se mai fierb încă aproximativ 3 minute.
Se taie șunca fîșii late și se introduce în sosul de praz și usturoi, împreună cu caperele și cu untul. Se condimentează și se amestecă cu tăițeii fierți și scurși.
|