Tăiței sicilieni cu măsline
Rețetă tradițională din Italia
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 300 g tăiței proaspeți, 300 g măsline negre fără sîmburi, 100 g costiță afumată, 200 g ciuperci champignon proaspete, 100 g cașcaval ras, 250 ml frișcă nebătută sau smîntînă dulce, 4 căței de usturoi, 6 fire de pătrunjel, 2 linguri ulei de măsline, sare, piper.
Mod de preparare: Tăiați costița feliuțe subțiri. Prăjiți-o într-o tigaie pînă se aurește, fără să adăugați grăsime suplimentară. Trageți-o deoparte.
Spălați și curățați ciupercile, îndepărtînd codițele, tăiați-le în felii subțiri și căliți-le 5 minute în ulei de măsline. Presărați usturoiul și pătrunjelul tocate mărunt. Amestecați slăninuța rumenită cu ciupercile și măslinele tocate mărunt, piperați, adăugați frișca lichidă, o jumătate din cașcavalul ras și puneți să fiarbă înăbușit 3 minute.
Fierbeți tăițeii în apă sărată vreme de 4 minute (dacă sînt proaspeți) sau conform indicațiilor de pe ambalaj, dacă îi cumpărați uscați. Strecurați-i și împărțiți-i pe farfurii încălzite dinainte. Turnați deasupra sosul de ciuperci și măsline și cașcavalul ras rămas.
Serviți imediat.
|