Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Tartă Tatin cu mere (I)
Rețetă tradițională din Franța
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Porții: 8

Ingrediente: 8 mere, 100 g zahăr pudră, 1 plic zahăr vanilat, 75 g unt, patru vârfuri de cuțit de scorțișoară, 200 g făină albă, 100 g unt înmuiat, 1 gălbenuș, 1 lingură rom, 2 vârfuri de cuțit de zahăr, 1 vârf de cuțit de sare.

Mod de preparare: Se amestecă făina cu zahărul, sarea și untul, pentru a obține o cocă sfărâmicioasă. Se adaugă gălbenușul, romul și 2 linguri apă. Se frământă un aluat flexibil, se învelește în folie și se ține o oră la frigider. Se curăță merele de coajă și de sâmburi și se taie în sferturi.

Se unge cu 1/2 din cantitatea de unt o tigaie de fontă (sau o formă de tartă) și se presară deasupra jumătate din zahărul pudră. Se aranjează feliile de măr în cerc (se umple și mijlocul), se presară cu restul de zahăr pudră și scorțișoara și se pun deasupra bucățele din untul rămas. Se introduce tigaia la cuptor, la foc domol, pentru 10-15 min., apoi se lasă să se caramelizeze la foc potrivit circa 1/4 oră. Se scoate din cuptor, se presară cu zahăr vanilat și se lasă să se răcească.

Se întinde aluatul într-o foaie rotundă, groasă de 3-4 mm, cu 4 cm mai mare decât diametrul formei. Se înțeapă foaia cu o furculiță și se pune peste mere, îndoind marginile sub fructe. Se coace în cuptorul încins 25-30 de min. Se lasă să se răcească 5 minute în formă, apoi se desprind marginile cu un cuțit, se așează o farfurie peste tartă și se răstoarnă.

Se servește călduță.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.