Tartă cu ananas
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 20 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 200 g faina, un varf de cutit de sare, coaja rasa de la 1/4 lamaie, 80 g unt moale + inca putin pentru uns tava, 100 g iaurt.
Pentru umplutura: 600 g ananas din conserva (rondele), 80 g unt, 3-4 linguri de miere.
Mod de preparare: Se amesteca faina cu sarea si coaja de lamaie, se adauga untul si iaurtul si se framanta un aluat neted. Se inveleste intr-o folie de plastic si se tine 30 de minute la rece. Se ia o forma rotunda de tarta (24 cm diametru) si se unge cu unt doar pe margini.
Ananasul se scurge bine de tot si se taie fiecare felie in patru.
Untul si mierea se pun pe foc (slab) si se lasa sa se incalzeasca, amestecand intruna. Se toarna pe fundul formei si deasupra se aseaza feliile de ananas una langa alta. Se intinde aluatul (putin mai mare decat tava), se asaza in tava, iar marginile se pliaza catre interior spre umplutura. Se baga tava in cuptorul rece, se aprinde focul si se coace tarta 35-40 de minute la 220 grade C, pana ce se rumeneste bine. Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca intre trei-cinci minute si se rastoarna cu feliile de ananas in sus.
|