Tartă cu brânză de vacă și legume
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 300 g făină, 120 ml lapte, 15 g drojdie, 300 g brînză de vacă, 100 g măsline negre feliate, o legătură de ceapă verde, 2 ardei capia, 50 g boabe de porumb, 2 ouă, zahăr, ulei de măsline, sare, piper, sos de roșii dulce sau picant.
Mod de preparare: Într-un vas mai mare se cerne făina, iar în mijlocul ei se toarnă drojdia dizolvată cu puțin lapte cald. Se presară o linguriță de zahăr, o jumătate de linguriță de sare și se amestecă bine cu puțină făină.
Se acoperă cu un șervet și se lasă la dospit. Se adaugă uleiul de măsline, restul de lapte cald și se frămîntă pînă cînd rezultă un aluat potrivit de tare.
Brînza de vacă se amestecă bine cu ceapa verde tăiată în rondele, măslinele, un ardei capia tăiat în cubulețe și boabele de porumb.
Se adaugă ouăle, sarea și piperul, se amestecă totul și se lasă să stea deoparte cinci minute.
Aluatul se întinde într-o formă de tartă unsă cu ulei, se toarnă deasupra compoziția de brînză și se nivelează.
Se decorează cu ardeiul capia rămas, se introduce în cuptor și se coace pînă cînd capătă o culoare aurie.
Se poate servi atît fierbinte, cît și rece, cu sos de roșii dulce sau picant.
|