Tartă cu brânză și portocale (II)
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: medie
Porții: 8
Ingrediente: 1 kg brânză de vacă, 5 ouă, 120 g zahăr tos, 5 portocale, 2 plicuri budincă de vanilie, griș, 50 g stafide, 80 g unt, zahăr vanilinat, praf de copt, mentă, pudră de scorțișoară, gem de portocale, cremă de vanilie.
Mod de preparare: Brânza de vacă se pune într-un vas și se mixează împreună cu untul și o linguriță de praf de copt până când devine ca o cremă.
Se adaugă gălbenușurile de la patru ouă, zahărul tos, două pliculețe cu zahăr vanilinat, pulpa tocată de la două portocale și sucul format, praful de budincă și două linguri de griș.
Se mixează bine ca să se încorporeze toate ingredientele, se adaugă stafidele, menta tocată și un vârf de cuțit de pudră de scorțișoară.
Se adaugă albușurile mixate până când devin o spumă tare, se amestecă bine cu o lingură, se toarnă compoziția într-o tavă unsă cu unt, se nivelează și se unge cu ou bătut.
Se decorează cu felii de portocală, se introduce tava în cuptor și se coace, timp de 25-30 de minute, la foc mediu.
Se scoate, se lasă la răcit timp de câteva minute și se servește.
Se poate servi și rece, cu gem de portocale sau cremă de vanilie.
|