Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Tartă cu căpșuni și cremă de vanilie
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: medie

Porții: 8

Ingrediente: Pentru aluat: 200 g făină, 140 g unt, 100 g zahăr, 2 gălbenușuri.
Pentru cremă: 1/2 l lapte, 140 g zahăr, 4 gălbenușuri, 50 g făină, 1 baton vanilie.
În plus: 400 g căpșuni.

Mod de preparare: Aluatul: Se freacă ușor între palme untul tăiat bucățele cu făina, se adaugă zahărul și gălbenușurile și se frămîntă un aluat fraged, care se ține cel puțin două ore la frigider. Se îmbracă cu aluat o formă mare de tartă unsă cu unt, se înțeapă aluatul cu o furculiță și se dă 30 de minute la cuptorul încins la 180 grade C.
Crema: Se freacă gălbenușurile cu zahărul pînă ce devin spumoase. Se adaugă făina (puțin cîte puțin) și se subțiază cu laptele fiert împreună cu batonul de vanilie. Se așează vasul cu cremă pe baia de apă și se amestecă întruna pînă ce se îngroașă, după care se ia de pe baia de apă și se bate crema cu telul pînă ce se răcește.
Se pune un strat de cremă de vanilie pe fundul tartei coapte și răcite, iar peste cremă se așează căpșunile tăiate în două. Cînd se servește, se presară - eventual - cu puțin zahăr pudră.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.