Tartă cu ciocolată
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 150 g ciocolata amaruie, 150 g unt, 3 oua, 70 g zahar, 20 g migdale macinate, 40 g faina, 1/4 lingurita praf de copt, 2 linguri zahar pudra, frisca pentru garnisit.
Mod de preparare: Se zdrobeste ciocolata, se topeste impreuna cu untul (pe baie de apa) si se lasa putin sa se raceasca. Se bat bine ouale cu zaharul pana devin cremoase, se adauga migdalele amestecate cu faina si praful de copt si la sfarsit se incorporeaza ciocolata topita.
Se toarna compozitia intr-o forma de tarta (diametrul: 20 cm) tapetata cu folie de aluminiu, se niveleaza si se coace 20 de minute in cuptorul incins la 200 grade C.
Cand s-a copt, se lasa sa se raceasca cel putin o jumatate de ora si se pudreaza cu zahar. Se scoate din forma, se taie bucati (la mijloc, tarta mai are consistenta unei creme mai groase) si se serveste cu frisca batuta.
|